Inicio » Creación » Fotografia » LEPIOTAS Á PRANCHA RECHEAS DE XAMÓN E QUEIXO

LEPIOTAS Á PRANCHA RECHEAS DE XAMÓN E QUEIXO

Outubro 2012
L M M X V S D
« Set   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Introduce o teu enderezo de correo electrónico para subscribirte a este blogue e recibir notificacións dos novos artigos.

Únete aos outros 37 segidores

Comer cogomelos é unha cerimonia complexa onde todo axuda a percibir a ambrosía que xa podemos adiantar ao ir buscalos. O peor é se nestas damos cun libro que leva por título Andrés Escobar. Modus confitendi. Manual para la confesión (Segovia, Juan Párix, c.1473) e chegamos lendo ao apartado que lle dedica o insigne teólogo a esburgar na culpabilidade da gula: Da mesma maneira cometín un pecado (…) pois procurei ter suntuosos manxares e bebidas para o deleite da carne. Frecuentei as tabernas e nos sabores das comidas e bebidas atopei pracer.

Porque, desgraciadamente, xa teremos pecado antes de nos poñermos a catar o que apañamos. Pero paga a pena aínda así continuar.

As setas que poden asumir papel protagonista son as de carne máis dura, que aguantan ben a brasa e a plancha. É o papel estelar de lepiotas e lactarius, que teñen forma ideal para seren preparadas deste xeito por daren cabida no seo aos poucos aditamentos que precisan.

Hoxe tratamos de lepiotas.

Coloque na prancha cada dúas lepiotas de tamaño parecido coas láminas para arriba salpicadas de aceite de oliva. Déalles vota con coidado ata que perdan o líquido e empecen a estar douradas.

Coloque riba das láminas de unha queixo e xamón en rebanda e tape coa mesma cara da outra.

Déalle unha volta por cada lado ao xa emparedado e está listo para comer.

¡Bo proveito!

TEMPO DE LEPIOTAS

TEMPO DE LEPIOTAS

 

Advertisements

2 Comentarios

  1. Que a gula seja absolvida, santo prazer diante de tão deliciosas receitas!
    Obrigada, Profa. Helena.

  2. Moitas grazas, amiga. Cando aparecen hai que aproveitalas. Unha aperta grande.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this: